Εργοστάσιο Μπίρας "Βεργίνα" στην Κομοτηνή

Επίσκεψη Β΄Γυμνασίου στα παιδικά χωριά SOS στην Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη Α΄Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ "ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ" ΤΗΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Στα πλαίσια του μαθήματος "Βιωματικές Δράσεις" - Τοπική Ιστορία και ΣΕΠ οι μαθητές/τριες της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν στις 29 Μαρτίου 2016 το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, τον ΟΑΕΔ και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

 

Γλυκές αλχημείες

 
Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον ζαχαροπλάστη κύριο Αρσενίου, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου "Το Κάτι άλλο", ο οποίος μας αποκάλυψε τα μυστικά της δουλειάς του. Φυσικά γευτήκαμε και τα περίφημα γλυκά του.

Γλυκές αλχημείες

Θεατρική παράσταση

 

6 Νοέμβρη : Η θεατρική ομάδα “Ανατολικά του Νέστου” παρουσίασε το πασίγνωστο παραμύθι του Άντερσεν “Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά”.

θέατρο

Διατροφή και Υγεία

 

23/10/2014 : Ο διατροφολόγος Κοσμάς Ιωάννης μας ενημέρωσε για τα διατροφικά λάθη και τα μυστικά για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Διατροφή και Υγεία

Το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο σχολείο μας

 

Το Μάρτιο επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια της συμβούλου φιλολόγων κας Αγγελοπούλου προσέγγισης των δύο διαφορετικών σχολείων. Γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, τραγουδήσαμε και χορέψαμε. Ελπίζουμε να ανταποδώσουμε την επίσκεψη του χρόνου.

Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο σχολείο μας!

Ο "Όλιβερ Τουίστ" στο Γυμνάσιο Πολυσίτου

 
Σήμερα 7/11 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη θεατρική ομάδα "Ανατολικά του Νέστου". Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Κώστας Λειβαδίτης σε μια προσπάθεια να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Πολυσίτου ανεβάζοντας το πασίγνωστο έργο του Ντίκενς "Όλιβερ Τουίστ". Πραγματικά, απολαύσαμε την παράσταση!
Οι συντελεστές της παράστασης :
Σκηνοθεσία: Κώστας Λειβαδίτης
Δραματουργική Επεξεργασία: Αναστασία Σαλαμπάση
Μουσική: Χριστίνα Λουκίδου
Κίνηση-Χορογραφίες: Πάρης Χανιώτης
Παίζουν: Βασίλης Λειβαδίτης (Όλιβερ Τουίστ)
Φώτης Καρυώτης (Ντικ)
Θοδωρής Ανθόπουλος (κ.Μαν & Τζωρτζ)
Κώστας Λειβαδίτης (Μπάμπλ & Μαυρόψυχος)
Πολυξένη Καρακατσάνη (Νάνσυ & κ.Πέρχαπς)

 

 

Κουαρτέτο φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου

 

Για μια ακόμα φορά η Φ.Ε.Ξ. (Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης) διοργάνωσε το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκη. Έτσι, οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας επισκέφτηκαν σχολεία της Ξάνθης, για να μας δείξουν ένα δείγμα της δουλειάς τους. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής και με τα μουσικά όργανα, όπως το βιολί, το βιολοντσέλο κ.α.

 

Κουαρτέτο φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου

Επίσκεψη στην εφημερίδα "Εμπρός"

 

Το σχολείο μας, με πρωτοβουλία του φιλολόγου κυρίου Τερζανίδη Κώστα, αποφάσισε να εκδώσει εφημερίδα, την "Εφημερίδα του Γυμνασίου Πολυσίτου". Γι' αυτό επισκεφτήκαμε την εφημερίδα "Εμπρός", η εκδότρια της οποίας κυρία Διαφωνίδου Ελένη μας περιέγραψε τη διαδικασία έκδοσης μιας καθημερινής εφημερίδας, τη συγκέντρωση της είδησης, τη συγγραφή του άρθρου, τη σχεδίαση του φύλλου και την τελική έκδοσή της. Μάλιστα, αρκετοί μαθητές γοητευμένοι από το επάγγελμα του δημοσιογράφου, έκαναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προκειμένου να μάθουν περισσότερα μυστικά του επαγγέλματος. Ελπίζουμε και η δική μας εφημερίδα να έχει την ίδια ανταπόκριση...

Εφημερίδα "Εμπρός"

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ.

 

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ στα πλαίσια του μαθήματος του Σ.Ε.Π. Οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές Μπάτσιου Αθηνά, Δανάκης Χρήστος και Τερζανίδης Κώστας, ενημερώθηκαν από τον Υποδιευθυντή της Σχολής κύριο Αραμπατζάκη σχετικά με τα προγράμματα σπουδών του ΟΑΕΔ , και τις ειδικότητες που υπάρχουν (π.χ. μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι, μάγειροι-ζαχαροπλάστες, βοηθοί φαρμακοποιού κ.α.). 

ΟΑΕΔ 2013