ΚΠΕ Βιστωνίδας 2018

Καθαρίζουμε τις παραλίες

Αρκτούρος Φάση 3

 

Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του προγράμματος. Το συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με επικεφαλής την κα Κεφαλά Νίκη, δημιούργησε έναν πολύ όμορφο κήπο. Πλέον αποκτήσαμε έναν βιότοπο στην αυλή του σχολείου μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό!

Αρκτούρος Φάση 3

Αρκτούρος Φάση 2

Αναδα-σώστε!

 

Με τη βοήθεια του κου Θεοδωρίδη Παντελή, Δασάρχη από τη Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, φυτεύσαμε στην αυλή του σχολείου δέντρα που προμηθευτήκαμε απ' το Φυτώριο Κουτσού.

Αναδάσωση

Ο "Αρκτούρος" στο Γυμνάσιο Πολυσίτου

 

Το σχολείο μας επιλέχτηκε από την οικολογική οργάνωση "Αρκτούρος" ως ένα από τα 20 σχολεία σε όλη την Ελλάδα για τη δημιουργία βιοτόπου στην αυλή του. Έτσι, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου φιλοξενήσαμε τον κ. Λάζαρο Γεωργιάδη, Υπεύθυνο Προγραμμάτων του "Αρκτούρου" και Συντονιστή του Προγράμματος "Βιότοπος, η φύση στην αυλή μας", ο οποίος ταξίδεψε από τη Φλώρινα, για να μας παρουσιάσει τα σχέδιά του και τις μελέτες που έγιναν για τη διαμόρφωση μιας μικρογραφίας βιοτόπου, στον οποίο ζει ο λύκος, ένα προστατευόμενο είδος και πολύ παρεξηγημένο. Περιμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση του προγράμματος!

Ποδήλατο 2013

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2011

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2007-2008

 

Κατά το σχολικό έτος 2007-2008 το Γυμνάσιό μας πραγματοποίησε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο "Η λίμνη εκπέμπει S.O.S.".

Συμμετείχαν 27 μαθητές από την Γ΄τάξη του Γυμνασίου υπό την επίβλεψη του βιολόγου Λυρατζόπουλου Μανόλη και του φιλολόγου Τερζανίδη Κώστα.

Σε πρώτο στάδιο οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες με σκοπό την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τη γειτονική λίμνη Βιστωνίδα και τις διάφορες μορφές μόλυνσής της.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας στο Σέλινο Ξάνθης, όπου έγινε μια κατατοπιστική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Κέντρου για τη λίμνη και τους κινδύνους που διατρέχει. Μάλιστα, επισκεφθήκαμε και την ίδια τη λίμνη, όπου κάναμε επί τόπου έρευνα και μελέτη του περιβάλλοντος.

Ακολούθησε η συγγραφή της εργασίας και ετοιμάστηκε η παρουσίασή της στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης μαζί με όλα τα άλλα σχολεία του νομού.

Ήταν πραγματικά μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τη λίμνη μας και να ευαισθητοποιηθούμε για ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους...

 

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Βιστωνίδας 17-3-2008

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης 17-5-2008

Λίμνη Βιστωνίδα 17-3-2008